Compare Listings

Costa del Sol har allt att erbjuda för semestrande, vinterboende och golfare. Detta är varför denna kust också kallas Costa del Golf! Under vintern kan du även utöva vissa vintersporter i de närliggande bergen i Sierra Nevada. Åka skidor på morgonen och ta en trevlig simtur vid kusten på eftermiddagen. Malagas nya internationella flygplats välkomnar dig! Nedan kommer vi att ge en kort sammanfattning av denna Costa!

COB288006

Området

Costa del Sol ligger i den södra delen av den spanska halvön i provinserna Málaga, Cádiz och Granada, mellan Costa Tropical och Costa de la Luz i området i Andalusien mellan Gibraltar och Almería. Området kallas ibland också Europas Florida.

Stränder

Costa del Sol erbjuder kilometervis av stränder med mycket liv nära de större städerna och bostadsområderna. Förutom detta erbjuder kusten också vackra små vikar. De mest populära stränderna är: Acantilados de Maro-Cerro Gordo, öster om Nerja nära byn Maro. El Cristo, detta är Esteponas strand som bär den blå miljöflaggan och som ligger mycket trevligt. Puerto Banús, är beläget direkt öster om den prestigefyllda marinan Puerto Banus. Denna strand ligger på den västra sidan, vilket gör den mycket soligt och skyddad mot vinden. Vid denna strand det handlar om att se och synas. Cabo de Gata, denna bit av spanska kusten har inte (ännu) upptäckts av massturismen. Cabopino, är en liten vik cirka 12 kilometer öster om Marbella hittar du Cabopino stranden med vacker vit sand. La Carihuela, denna vackra strand ligger söder om Torremolinos bredvid en boulevard med massor av restauranger och barer.

Platser av intresse / Utflykter

Från Costa del Sol kan du enkelt besöka de vackraste städerna i Andalusien, men en resa till Marocko eller ut i den vackra naturen är också möjligt.

En resa till Gibraltar kommer att visa dig den sydligaste plats i Europa. Från den högsta punkten på berget El Pan de Azucar har du en hänförande utsikt till Afrika och 3 olika havsområden: Gibraltar sundet, Medelhavet och Atlanten. Städerna GranadaSevillaCórdoba och Málaga ligger inte alls långt ifrån Costa del Sol, och researrangörer erbjuder vanligtvis resor till dessa berömda städer. I Granada är Alhambra ett måste. I Sevilla får man inte missa katedralen och Columbus grav. I Córdoba måste du besöka La Mezquita, en mycket speciell moské där en katedral byggdes på 16-talet. I Málaga kommer du att resa genom den gamla staden och besöka flera monument bland andra katedralen. Ronda, en gammal romersk stad med flera vackra och intressanta monument.

COB283936

Landsbygd.

Vill du upptäcka det verkliga Spanien / Andalusien? Du kan besöka flera vackra vita byar och du bör inte gå miste om en verklig traditionell spansk måltid.

Temperatur

Den genomsnittliga vintertemperaturen är cirka 16ºC. Vår- och hösttemperaturer är runt 20ºC. Under sommaren i genomsnitt upp till cirka 35ºC.

Vinterboende

När vintern närmar sig igen, slår många Svenskar sig ned på Costa del Sol, en älskad vistelse för vinterboende. Under sommaren är det full fart 24 timmar om dygnet, men under vintern är det lugnare, men det finns fortfarande tillräckligt att göra i detta område. Bortsett från städerna finns det mycket mer att upptäcka. Inte att förglömma det stora antalet härliga golfbanor som du kan spela på varje dag. Costa del Sol är det absoluta Valhalla för fanatiska golfare. Tänk på den prestigefyllda “Vadarama Golf Club” i Sotogrande. Förmodligen den vackraste golfbanan i Europa. Eller en jeepsafari genom inlandet eller ett besök på en av de många spektakulära nattklubbar är värt besväret.

Shopping / Fester

Alla städer och byar har butiker för alla dagliga behov (apotek, bageri, tobak och större livsmedelsbutiker). Om du verkligen vill tillbringa en dag med shopping, kan du åka till Marbella och Málaga som har stora köpcentrum och inte att förglömma Puerto Banús. Alla prestigefyllda världskända märken finns representerade här.

Det finns många fester och typiska spanska seder under sommaren. Lokala fester med eller utan processioner som alltid slutar spektakulärt med fyrverkerier. Och glöm inte att gå “4 Walking Days Marbella” i oktober. Mer information om fester och årsdagar kan hittas under aktiviteter.

Städer

Väster om Malaga kan du hitta de mest berömda städerna som Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva, Benahavís och Estepona och på östra sidan Torre del Mar, Vélez-Málaga, och Nerja. Det finns en stor utomhusmarknad varje dag i någon av städerna där lokalbefolkningen köper sina dagligvaror.