Compare Listings

Planerar du att stanna en kortare eller under en längre tid i Spanien?

Spanien är mycket populärt bland utlänningar och turister. För många av oss för att ha ett andra hem, men en stor grupp väljer att emigrera till Spanien. Aldrig tidigare har så många utlänningar köpt en spansk egendom. Skandinaverna är den gruppen som just nu ökar mest på den spanska fastighetsmarknaden.

Tack vare Sveriges och Spaniens samarbete med EU är det numera lättare än någonsin att flytta till Spanien och andra länder i Europa. Tack vare medlemskapet in Europeiska Unionen kan man utan problem köpa eller hyra bostad och utan att söka visum jobba i andra länder i Europa, Spanien inkluderat. Detta har lett till att allt fler svenskar skaffar fritidshus, eller rentav permanent flyttar till Spanien för det fina landets eller jobbets skull.

Att flytta till Spanien – olika anledningar

Det finns många olika anledningar varför folk funderar på, vill eller genomför en flytt till Spanien från Sverige. En av de största anledningarna för privatpersoner är den utsökta kultur och det fina klimat Spanien har. Att flytta till Spanien innebär att man bor i ett av de sydligaste och därmed också i genomsnitt varmaste länderna i Europa, vilket många från Sverige föredrar som är vana vid ett allt kallare klimat. Andra anledningar kan vara att man flyttar dit för att man har fått ett jobb där. Spanien är ett av de största och viktigaste ekonomierna i Europa och erbjuder därmed också många jobbmöjligheter. Därför flyttar många svenskar till Spanien för att deras jobb kräver att de bor där.

Eftersom både Sverige och Spanien är med i EU behöver man inte tänka på några former av visum när man flyttar till Spanien. Därför är det två saker som är viktiga när man genomför en flytt till Spanien. Den första är att man måste hitta en passande resväg ned. Har man mycket saker med sig måste man hitta ett sätt att transportera dem. Det andra är att hitta någonstans att bo, detta görs enkelt genom den uppsjö av hemsidor om boende i Spanien det finns på nätet och det är här NORDIC HOME SPAIN kan hjälpa dig.

Innan du definitivt flyttar utomlands finns det några saker att tänka på. Nedan finner du en checklista med saker du bör tänka på när du tänker emigrera. Det är inte bara att packa resväskan och lämna. Följande frågor finns med.

  • Ordna arbets- och uppehållstillstånd
  • Ordna allt som rör dina betyg och intyg
  • Övriga papper
  • Kontrollera försäkringar och / eller avsluta dessa
  • Hälsa
  • Ekonomi
  • Skatter